Thursday, August 13, 2020

Satu inisiatif di Kolumbarium St Peter untuk orang tersayang yang sudah meninggal dunia

0
Selama beberapa fasa sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan di negara kita, Kolumbarium St Peter (SPCo) di Kuching telah menerima banyak permintaan agar lilin dinyalakan bagi pihak mereka di kolumbarium untuk orang tersayang yang sudah meninggal dunia.

Panggilan Hidup Saya

0
Keluarga kecil kami dahulunya hanya pergi sembahyang setiap hari minggu dan bergerak aktif dalam Blok Rosari di taman perumahan kami...

Garis Panduan untuk Membuka Semula Gereja/Pejabat Paroki

0
Sementara kita bersiap-sedia untuk membuka semula pejabat gereja dan lambat-laun bangunan gereja kita selepas PKP berakhir pada 9 Jun atau selepas itu…

Pemberkatan & Pengutusan Konstabel Polis

0
Pada kebiasaannya, apabila berakhirnya Program Latihan Asas Kepolisan (PLAK), Pelatih Konstabel Polis di Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Kuching akan diraikan dalam satu Majlis Perbarisan Tamat Latihan (POP). Untuk Pelatih beragama Kristian pula, pihak Gereja All Saints’ PULAPOL Kuching biasanya akan menganjurkan Majlis Kesyukuran dan pemberkatan untuk mereka.

Legionari muda berhimpun untuk retreat Lent

0
Pada 14 Mac lalu, kira-kira 80 orang penziarah dari Kuching telah pergi ke Pusat Ziarah Getsemani Bunan untuk retreat setengah hari dan mengeratkan persaudaraan. Retreat itu dianjurkan oleh Legio Maria, Komitium Kuching.

Ziarah Lent Sekolah Minggu BSC ke Gunung Singai

0
Sekolah Minggu Gereja Sakramen Maha Kudus (Inggeris & Cina) menganjurkan ziarah Lent tahunan mereka ke Gunung Singai pada 14 Mac lalu dari jam 8.30 pagi hingga 1.00 petang.